BANDS 2019

Jaarlijks volgen gemiddeld vier bands het traject van Breda’s Most Wanted. Lees hier met welke bands we dit jaar aan het werk gaan.

After Rehearsal

 

Als er na een repetitie muzikanten blijven hangen om nog wat te jammen, kunnen mooie dingen ontstaan. Dat is het begin van After Rehearsal. Met veel plezier en passie voor muziek speelde After Rehearsal moderne en classic rock songs. Totdat de drummer een gitaar kocht en zelf liedjes begon te schrijven. Hierdoor transformeerde de uit Sprundel afkomstige rock coverband in een band met eigen werk.

De verschillende muzikale achtergronden van de bandleden kwamen samen tot nieuwe ideeën. De singer-songwriter achtergrond van de zanger en de stevig rockende basis van de bassist, gitarist en drummer zorgen samen voor een smaakvolle nieuwe sound. Na vele jaren ervaring op het podium en natuurlijk de repetitie ruimte, staat After Rehearsal met veel energie en enthousiasme klaar voor een knallend optreden!

Bottlecap Accident

 

Bottlecap Accident is een alternatieve/punkrockband uit Breda. Met Rico op zang, Lars op de bas, Julias achter drums en Carlos op de gitaar focust de band zich niet bepaald op één specifieke muziekstijl, maar biedt het eerder een gevarieerd aanbod van stijlen waaronder metal, pop en emo, met een achterliggende moderne punkstijl. Met veel afwisseling tussen de nummers vol scheurende gitaren, harde drums en geschreeuw, en zachte, lieve nummers met diepe teksten staat Bottlecap Accident open voor een breed publiek. In een korte periode heeft de band een redelijk netwerk van luisteraars en andere bands ontwikkeld, mede dankzij de muziekvideo voor het nummer ‘Who You Want Me To Be’ dat eind september uit is gekomen op YouTube.

De prioriteit van de band is om zoveel mogelijk op te treden en de kleine groep aan fans uit te breiden. De optredens van Bottlecap Accident zijn toegankelijk voor iedereen die van energieke rockmuziek houd en zijn vooral kenmerkend om hun humor en relaxte sfeer, ondanks de hardere muziek. Als uiteindelijke missie heeft de band om in de toekomst één van de grootste van Nederland te worden, maar de belangrijkste missie voor nu blijft natuurlijk om plezier te hebben en gezelligheid te maken.

 Bottlecap Accident op Facebook

Piece of Eden

 

Piece of Eden is een ambitieuze punkrockband uit Breda. Met verschillende stijlen en invloeden weet dit vijftal unieke kwaliteiten te brengen in de nummers die zij creëren. De nummers die zij maken zijn divers maar toch in hun eigen stijl. Met een gevulde line-up bestaande uit vocals Melody Frost (Maartje de Vries), een goed gebalanceerd gitaarspel geleverd door Jay Marten (Jelle de Vries) en Jesse Zeitler, een smooth bass partij gecreëerd door Ino (Riverlino Wattimena) en met de onderliggende drums door Pascal van Elten heeft deze groep alles wat zij nodig hebben om te zorgen dat hun gedachten en emoties duidelijk toonbaar zijn zowel op het podium als in de nummers.

In 2017 maakt de band hun debuut met hun zelfgeproduceerde EP ‘Arrows’. Eind 2018 kwam de single ‘Take It Back (I’m Indecisive)’ uitgebracht, die te horen gaat zijn op de komende EP. In de loop van de tijd zullen zij nog veel van zich laten horen.

 Piece of Eden op Facebook

Summersile

 

2018, Breda. Punkband Fuzzdog is al een tijd bezig met het zoeken naar een passende vocalist. Bassist Lars Verdurmen kruist zijn weg met gitarist/zanger Nuno Fernandez bij een repetitie op de rockacademie in Tilburg. Maanden later voegen zij zich samen met drummer Sebastiaan Stam en gitarist Max Walder en besluiten door te gaan als Summersile.

De band valt onder alternative rock, een mix van 90’s in een nieuw millennium. Met catchy vocal lines, creative bass riffs onderdrukt met rough gitaar partijen en een pumping drum sound, creëren deze boys een stijl met hun naam als trademark. Summersile will always be our place to hide.

  Summersile op Facebook